Avans en mensenrechten

  • door

Het Avans stelt tijdens de International Week de mensenrechten centraal. Daarom hebben zij ervoor gekozen om meerdere workshops voor de studenten te organiseren. Deze workshops hebben raakvlak met onderwerpen die in conflict zijn met de rechten van de mens. Daar leent de kwestie medicinale cannabis zich voor.

Afgelopen week stonden wij van Weeducation in samenwerking met Has Cornelissen van Psychotropica op woensdagochtend 6 november klaar om de brandende vragen van de deelnemers te beantwoorden. Aan de hand van interactieve werkvormen hebben we de workshop laten aansluiten op de vraag van de studenten. Het was een zeer interessante ochtend met gemotiveerde jonge mensen met verschillende beelden over het onderwerp. Het was opvallend dat de studenten niet op de hoogte waren van de vele haken en ogen die gelden bij medicinaal cannabis gebruik in Nederland door uitspraken zoals: “Maar medicinale cannabis mag toch gewoon wanneer je kan aantonen dat je het voor je ziekte gebruikt?” Zo simpel is het helaas niet. In ons land is de medicinale gebruiker nog steeds de dupe van het gedoogbeleid zoals deze in 1976 is vastgesteld en hedendaags nog steeds gevoerd wordt. “Wat moet er gebeuren om dat te veranderen?” Dat is een hele goede vraag! Wat moet er eigenlijk allemaal gebeuren om dat te veranderen?

Vanwege de enthousiaste reacties, goede feedback en fijne samenwerking zijn wij ook op de international week 2020 uitgenodigd om de studenten te mogen uitdagen en al hun vragen te beantwoorden.

Hieronder de impressie van de ochtend:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *