De eerste stap is gezet!

Cannabis Conference met Hidde Siers | 18:30-22:30 | 4 april 2019 | Concertgebouw de Vereeniging te Nijmegen

“Deze avond is ontstaan uit enthousiasme van studenten en dat enthousiasme was terug te zien in de zaal. Ook namen studenten hun ouders mee en ouders hun kinderen, dat gaf een heel bijzondere sfeer. Ondanks het serieuze thema was er ruimte voor humor en luchtige invalshoeken. Door de creatieve interactie waren we continu in gesprek met het publiek.” Spreker: Hidde Siers, IMC 


Cannabis is en blijft voorlopig een gek onderwerp in Nederland. Aan de ene kant vinden we onszelf in Nederland tolerant, je kunt ten slotte in elke grote stad cannabis kopen in een coffeeshop. Aan de andere kant wordt het niet geaccepteerd als je op jouw beurt dat zakje cannabis in je tas hebt zitten buiten die befaamde coffeeshops. 

Dat cannabis al geruime tijd een onderwerp is in Nederland weten we wel. Maar hoe goed is de kennis van onze medemens over cannabis? Wat weten we over het gedoogbeleid? Is alles wat we weten over cannabis wel waar?

Omdat ikzelf medicinaal cannabis gebruiker ben, zelf ervaar wat het voor mij doet en wetende hoe lastig het kan zijn om het gesprek hierover aan te gaan, werd voor mij het belang van betrouwbare en onderbouwde kennis over dit onderwerp duidelijk. 

Met Weeducation zijn we op zoek gegaan naar partijen die expertise hebben op dit gebied. Samen met SV TOEP, Plantarium, IMC en Cannawijzer gingen we de uitdaging aan. Een interactieve en educatieve lezing over (medicinale) cannabis.

Om ons publiek op deze avond te testen op hun kennis hebben we meerdere interactieve elementen verwerkt in de lezing. Zo kon het publiek aan de hand van stellingen hun kennis testen en met hun telefoon vragen insturen die wij live op het scherm laten zien.

Het resultaat? Een groot succes!

“Ik heb al heel wat lezingen en congressen gezien en gedraaid, maar dit was enorm vernieuwend en een grote stap in de juiste richting van het bespreekbaar maken van cannabis. Deze interactieve lezing hoort in mijn top 3!” – Dimitri Breeuwer, Cannawijzer

[sp_wpcarousel id=”1147″]

“De Cannabis Conference was voor mij een avond waarop cannabis een gezicht kreeg. Mensen van alle leeftijden en achtergronden die op zoek waren naar kennis en het delen hiervan. Een hele bijzondere avond.” – Coen van Dijk, Plantarium

1 reactie op “De eerste stap is gezet!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *