Sinds 1993 zet Plantarium zich met liefde in voor de kleinschalige (medicinale) cannabis kweek. Zij zijn de enige legale cannabis growshop en expertisecentrum in Nederland en volgen de internationale wetenschappelijke ontwikkelingen op de voet. Tijdens onze lezingen is Plantarium ook aanwezig. Hier kan je met al je vragen rondom kweek, medicinale consumptie en het maken van extracten terecht. Verder komen we regelmatig samen met Plantarium om ideeën uit te wisselen en te concretiseren. Daarbij delen we onze kennis over cannabis en bespreken we nieuwe wetenschappelijke onderzoeken.

Het informatiecentrum medicinale cannabis heeft als doel, door het delen van de juiste informatie, de mensen te informeren zodat medicinale cannabis positie kan innemen die het verdiend. Hidde Siers, medicinaal cannabis expert, is deel van het IMC. Hij adviseert mensen met onderbouwde informatie vanuit de wetenschap over (medicinale) cannabis. Vanwege zijn positie als expert op dit gebied werkt Weeducation samen met Hidde. Verder deelt Informatiecentrum Medicinale Cannabis informatie op basis van wetenschap en is te herleiden naar betrouwbare bronnen. Daarnaast is er veelvuldig contact met mensen uit de wereldwijde cannabis-branche. Zo staan zij in contact met wetenschappers uit onder andere Spanje, Canada, Israël en de VS. Wij vinden het delen van de beschikbare en betrouwbare informatie enorm belangrijk en vinden elkaar in deze visie/missie.

Creatifa is een webdesigner die door de ogen van een Toegepast Psycholoog kijkt naar het grotere geheel. Zo haalt zij kleinschalige projecten aan die verbinding vinden met de missie en visie van Creatifa zelf. Out of the box denken en handelen staat bij haar centraal. De betrokkenheid die zij belangrijk vindt binnen deze projecten zorgt ervoor dat zij naadloos kan aansluiten op onze missie en visie. Zij werkt mee aan het creëren van transparantie op het gebied van recreatief en medicinaal cannabisgebruik, het maatschappelijke vraagstuk wat voor Weeducation centraal staat.

TOEP is een jonge studievereniging van de opleiding Toegepaste Psychologie aan de HAN. Zij organiseren regelmatig borrels, reizen naar het buitenland en studie gerelateerde activiteiten zoals lezingen. Iedereen bij Weeducation is TOEP-lid en Toegepaste Psychologie student. Zowel TOEP als wij vinden het belangrijk dat de studenten een open-mind hebben en zijn voorbereid op het beroepsleven. Als Toegepast Psycholoog is de kans groot dat je te maken krijgt met (medicinale) cannabisgebruikers. De juiste kennis is dan van groot belang. Wij organiseren regelmatig lezingen in samenwerking met TOEP, zoals onze eerste cannabis conference, om het taboe op cannabis te doorbreken en TOEP haar leden de juiste kennis aan te bieden.

Om cannabis uit de taboesfeer te halen, is contact met coffeeshops nodig. Zo leren wij meer over hoe coffeeshops werken, hoe criminaliteit hier een rol in speelt en wie hier belangen bij heeft. Onze keuze viel al snel op Kronkel. Kronkel is opgericht in 1986 en is sinds dien een icoon voor coffeeshops in Nijmegen. Hun focus ligt niet alleen op het verkopen van cannabis; Ze maken zichtbaar dat een coffeeshop meer kan zijn dan het nu is, door wekelijkse DJ’s, live muziek en heerlijke streetfoods waar je van kan genieten bij hun open haard. Wanneer je in bezit bent van een medische verklaring voor cannabis gebruik van de huisarts of specialist, krijg je een gereduceerd tarief op medicinale producten.

Onze andere samenwerkingen